Kanelbolledagen: Favoritter og DIY
Det finnes alltid en god unnskyldning for å nyte en god kanelbolle, og i dag er det den store kanelbolledagen. Det betyr at du kan nyte bollene med ekstra god samvittighet! Hva er vel bedre enn nystekt og varm bakst i høstværet?
Vi har spurt dere om deres tips til byens beste kanelboller, og her er noen av stedene dere nevnte til oss:
Handwerk Botaniske - I Botanisk hage finner du en liten og koselig kafé som serverer mye god mat. Bakevarene er veldig gode, og her kan vi garantere en smakfull opplevelse.
📍Sars' gate 1
Skjennungstua - Mellom Sognsvann og Ullevålseter ligger Skjennungstua, og her serverer de nystekte kanelboller som visstnok er utrolig gode. I tillegg til god kaffe byr de også på andre lunsjalternativer som kan nytes til den fine utsikten over marka. Det tar omtrent én time å gå hit fra Frognerseteren.
📍Ullevålseterveien 60
Cafe 77 - Det finnes også gode kanelboller i byen, og en av kafeene som tilbyr det er Cafe 77. På Bislett finner du denne hjemmekoselige kafeen som tilbyr mye forskjellig å spise, men skal vi tro dere er kanelbollene favoritten!
📍Pilestredet 77
Kikutstua. Kikutstua er et flott turmål i Nordmarka. Hit er det like fint å dra uansett årstid. Kafeen har et godt utvalg, og vi vil spesielt anbefale bakevarene. Man kan vel si at kanelboller nytes ekstra godt etter en tur i skogen?
📍Nordmarka 846
Skillings på Skillebekk. Nicoline Lysholm lager skillingsboller og selger de gjennom sin Instagram-profil @skillingsoslo. Disse saftige bollene har vi fått smake på, og de er utrolig gode! Les mer om Skillings på Skillebekk her.
… men de aller beste kanelbollene baker du kanskje selv?
Vi brukte en oppskrift fra Den Rutete Kokeboken for 24 nydelige kanelboller:
125g margarin
5dl melk
50g gjær
125g sukker
800-900g hvetemel
2ts kardemomme
Til fyll trenger du smeltet eller romtemperert margarin, sukker og kanel.
Begynn med å smelte margarinen. Ha melken i og varm blandingen til den er lunken. Ta gjæren i en bolle, hell litt av væsken i og bland ut. Ha i resten av væsken. Deretter tilsetter du alt det tørre: sukker, hvetemel og kardemomme. Bland sammen. Deigen skal bli som en god bolledeig som ikke klistrer seg til fingrene. Dekk til bolledeigen og la den heve et lunt sted i omtrent 40 minutter.
Ta deigen ut på bakebordet og del den i to. Kjevl den til et rektangel, omtrent halvannen centimeter tykk. Lag fyllet og spre det godt utover. Brett deretter deigen med langsidene mot hverandre, og dytt forsiktig på deigen. Skjær deigen i 12 biter, ca. 1,5 centimeter brede, som vist på bilde nummer to. Deretter skjærer du snitt i bitene, og tvinn endene som vist på bilde nummer tre. Ta tak i endene og lag en enkel knute før du legger bollene på et stekebrett. La bollene heve i 20 minutter på et lunt sted.
Pensle bollene før du steker dem midt i ovnen på 250 grader i 10-12 minutter. Ooog voila! Nyt nystekte kanelboller.